fbpx
Pravidla

Co s rozhodčím po jeho trefení?

Ctít, rozhodně ctít. A předcházet si ho. Drobná „hand made“ svačinka nikdy neurazí 😀 Ale vážně – kromě výkonu rozhodovací pravomoci se může stát, že se občas takříkajíc fyzicky zamotá do hry. Kolik trestných pak mám za jeho trefení? Co když mi sebere míč?

Pro případ trefení je z důvodu možného výronu prchlivosti vhodné preventivně podávat výše zmíněnou svačinku. Jinak má ale rozhodčí fakticky status „opalujícího se psa“. Je to prostě vnější vliv – odražený míč se hraje jak leží. Pokud nám on naopak míčem v klidu pohne, ten vracíme zpět(!) a beztrestně pokračujeme.

No, a pokud se stane něco, co se stává jednou za 10 let, tedy, že nám rozhodčí míč šlohne? Při ráně hrané mimo green míč beztrestně hrajeme z místa co nejblíže místu ztráty (dropujeme nebo na greenu umístíme). Při ráně hrané z greenu se rána ruší a musí se beztrestně opakovat z původního místa (míč umístíme).

Štítky:
Předchozí příspěvek
Fotky a výsledky z 3. Eggo Cupu 2017
Následující příspěvek
Fotky a výsledky z 6. Kámoš Cupu 2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami