fbpx
Pravidla

Zvedáme, čistíme… i mimo green

img_6533Všichni víme, že jak se ocitneme na greenu, nastává bezbřehá úleva a konečně si můžeme beztrestně míč zvednout očistit. Ono to jde ale ve spoustě případů mimo green! A teď na podzim se tahle znalost fakt hodí 🙂

Takže, kdy můžeme očistit míč i mimo green:
– pokud se při dopadu zaboří na nízko střižených plochách (fervej, odpaliště, cizí green)
– při dropu nebo umisťování pohyblivé závady
– při dropu nepohyblivé závady
– při dropu půdy v abnormálním stavu (tedy i náhodné vody) 🙂
– při přerušením hry (bouřka apod.)
– při dropu po jeho skončení v překážce

Ale pozor, jsou případy, kdy to nejde! No, resp. jde, ale za 1 trestnou 🙂 Míč tedy nesmíme mimo green očistit:
– při zjišťování jeho poškození – nezpůsobilosti ke hře
– při identifikaci (můžeme očistit jen jeho nezbytnou část!)
– při zvedání, protože překáží nebo napomáhá ke hře

Štítky:
Předchozí příspěvek
Kterým turnajům se vyhnout?
Následující příspěvek
Zvedli jsme, očistili… a co dál?!

1 komentář. Nechte nové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami