fbpx
Pravidla

Zvedli jsme, očistili… a co dál?!

obrazekZvednout a očistit míč můžeme beztrestně v mnoha situacích (viz např. článek Zvedáme, čistíme… i mimo green), co s ním ale potom? Musíme ho přeci nějak vrátit do hry, jak je to správně?

Je to až dětsky jednoduché, ba přímočaré, jako všechno v golfu. Bohužel ale můžou nastat 2 rozdílné situace, které se liší jak příčinou, tak řešením 🙂

Zabořený míč
– můžeme ho zvednout a očistit kdykoli se zaboří na nízko střižených plochách (fervej, odpaliště, cizí green) nebo i jinde, pokud nám to místní pravidlo povoluje
– po očištění dropujeme co nejblíž původní poloze, ale ne blíž jamce (v případě cizího greenu samozřejmě mimo něj)
– důlek je fajn opravit, ale až po dropu a odehrání 😉

Nezabořený míč
– tahle situace se bežně děje ve chvíli, kdy se dostaneme na správný green námi hrané jamky; může ale nastat i při např. podmáčeném hřišti a povoleném zvednutí a očištění míče i mimo green
– postup je úplně stejný jako kdykoli na greenu – míč označíme a po očištění vrátíme (položíme) na příslušné místo

Štítky:
Předchozí příspěvek
Zvedáme, čistíme… i mimo green
Následující příspěvek
Dropujeme stromek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami